En læge er en person, der har bestået afsluttende eksamen i medicin (cand.med.) ved et godkendt lægevidenskabeligt fakultet på et universitet, og som har aflagt lægeløftet. Langt de fleste danske læger er organiseret i Lægeforeningen.

Du skal rådgive patienten om behandlingen og give oplysninger om brug og dosering af medicin, risici m.v. De fleste lægevidenskabelige kandidater arbejder som hospitalslæger eller praktiserende læger.

Læs mere

In the nineteenth century men lost their fear of God and acquired a fear of microbes.

— Unknown
 • Lægeuddannelsen i Danmark

  Lægeuddannelsen i Danmark

  Lægeuddannelsen i Danmark er en statslig uddannelse i human lægevidenskab, der giver ret til at virke som læge. En person, der er i gang med en sådan uddannelse, kaldes lægestuderende eller medicinstuderende (stud.med.), og en person, der har fuldført uddannelsen, erhverver sig derved graden cand.med.

  Læs mere
 • Lægevejen

  Lægevejen

  På Lægevejen.dk har du adgang til følgende funktioner; 1) Tidsbestilling: Du kan bestille tid hos din læge/speciallæge til personlig konsultation. 2) E-mailkonsultation: Du kan stille enkle og konkrete spørgsmål til din læge/ speciallæge, og modtage svar. Receptfornyelse. 3) Du kan anmode din læge/speciallæge om receptfornyelse på fast ordineret medicin eller forespørge om recept på medicin.

  Læs mere
 • World Medical Association

  World Medical Association

  The World Medical Association (WMA) is an international organization representing physicians. It was founded on 17 September 1947, when physicians from 27 different countries met at the First General Assembly of the WMA in Paris. The organization was created to ensure the independence of physicians, and to work for the highest possible standards of ethical behaviour and care by physicians, at all times.

  Læs mere
 • Yngre Læger

  Yngre Læger

  Yngre Lægers formål er at varetage de yngre lægers faglige og økonomiske interesser, herunder at yde økonomisk støtte til medlemmer i tilfælde af konflikt. Yngre Læger har 11.690 medlemmer - heraf 7.141 kvinder og 4.549 mænd. Gennemsnitsalderen blandt de aktive yngre læger er 38,5 år. De fleste medlemmer er i gang med deres speciallægeuddannelse og ca. hver fjerde er færdiguddannede speciallæger.

  Læs mere