Gynækologi er den specialitet som studerer sygdomme i kvindens kønsorgan, eksempeltvis livmoder , vagina og æggestokke .
Obstetrik er den gren af medicinen som inkluderer det kvindelige bækkens og de kvindelige kønsorganers anatomi, graviditetens fysiologi og patologi, fødslens normale og abnorme gang, barnesengens (puerperiets) og amningens (laktationens) normale og sygelige forhold samt den obstetriske behandling og operationslæren.

Read more

In nothing do men more nearly approach the gods than in giving health to men.

— Cicero
 • Atlas of Gynecologic Surgery, Thieme

  Atlas of Gynecologic Surgery, Thieme

  A superb work of art as well as an outstanding clinical reference, this book continues the rich tradition of earlier editions by providing unparalleled coverage of the entire field of gynecologic surgery. This new fourth edition offers completely updated content, user-friendly features, and the cornerstone of the book: an art program of astounding quality.

  Read more
 • Barington, T: Immunisering i svangerskabet

  Barington, T: Immunisering i svangerskabet

  Forelæsning om Immunisering i svangerskabet.

  Read more
 • Bashir, A: Gynækologi og obstetrik

  Bashir, A: Gynækologi og obstetrik

  Noterne er lavet for at lette og danne et hurtigt overblik over pensum. De kan ikke erstatte det stof som man kan læse i de relevante pensumbøger. Noterne skal bruges som et hjælp, hvis man er presset op til kommende eksamen. Der er opgivet pensum i hvert kompendium hvis man gerne vil gå mere i dybden med de enkelte emner. Noterne stammer fra Københavns Universitet.

  Read more
 • Gynækologi, Munksgaard (Dansk)

  Gynækologi, Munksgaard (Dansk)

  Bogens 23 kapitler redegør grundigt for diagnostik, behandling og vejledning af gynækologiske sygdomme, og i forhold til tidligere udgaver er der tilføjet tre nye kapitler - Ungdomsgynækologi, Onkogenetik og Adipositas - som omhandler vigtige og aktuelle problemstillinger inden for faget. Kapitlet Blødning i den tidlige graviditet var tidligere en del af den obstetriske lærebog, men nu en del af denne bog. (Dansk)

  Read more
 • Krop, sygdom og seksualitet (Dansk)

  Krop, sygdom og seksualitet (Dansk)

  Det er en velkendt sag, at alvorlig sygdom påvirker menneskers parforhold og seksuelle liv. Alligevel tabuiseres emnet ofte i mødet mellem læge og patient. Krop, sygdom og seksualitet er den første bog af sin art, der på dansk behandler forholdet mellem sygdom og seksualitet. I fokus er hyppige lidelser som kræft, hjertelungesygdom, gigt, sukkersyge, spiseforstyrrelser, nyre-, tarm- og hudsygdom. (Dansk)

  Read more
 • Kvinders lyst, FADL (Dansk)

  Kvinders lyst, FADL (Dansk)

  “Kvinders lyst” er en samtalebog, hvor vi undersøger kvinders lyst gennem interviews med markante danske meningsdannere. Vi tør og vil tale om det! Den seksuelle lyst spiller en stor rolle i menneskelivet. Den forener folk i kærlighed og seksualitet – og kan skille dem ad igen. Den er magtfuld, lunefuld – og fuld af glæde og ekstase. Vi har sat os for at finde ud af mere om den kvindelige lyst. (Dansk)

  Read more
 • Langmans Embryologi, Munksgaard (Dansk)

  Langmans Embryologi, Munksgaard (Dansk)

  Bogen er en oversættelse af den nyeste udgave af den klassiske Langman’s Medical Embryology. Bogen koncentrerer sig om de vigtigste og mest relevante kliniske aspekter af embryologien. Målet er at bibringe læseren en forståelse for principperne i fosterets udvikling, som kan anvendes i diagnose, behandling og forebyggelse af medfødte misdannelser.

  Read more
 • Larsens Human embryologi, FADL (Dansk)

  Larsens Human embryologi, FADL (Dansk)

  Denne tiltrængte lærebog foreligger nu for første gang på dansk! “Larsens Human embryologi” leverer en omfattende og velskrevet beskrivelse af det menneskelige embryos udvikling – fra undfangelse til fødsel. Bogens 18 kapitler leverer en komplet gennemgang af både den almene og den specielle embryologi. Herunder beskrives de mekanismer, der ligger til grund for fosterudviklingen. (Dansk)

  Read more
 • Obstetrik og gynækologi (Dansk)

  Obstetrik og gynækologi (Dansk)

  Obstetrik og gynækologi er tilrettelagt til sygeplejestuderende. Første del af bogen omfatter obstetrik og obstetrisk sygepleje, hvor det normale svangerskab, fødsel og barselsperiode beskrives. Desuden belyses omsorg under svangerskabet og pleje af mor og barn efter fødslen. Sygdomme og komplikationer i forbindelse med svangerskab, fødsel og barselsperiode og hos det spæde barn gennemgås. (Dansk)

  Read more
 • Obstetrik og gynækologi, FADL (Dansk)

  Obstetrik og gynækologi, FADL (Dansk)

  Dette er den nyeste udgave af Lawrence Impeys og Tim Childs populære engelske lærebog i obstetrik og gynækologi, ”Obstetrics and gynaecology”. Bogen har en pædagogisk tilgang til faget med konsekvent opbygning af tekstafsnit, overskuelige bokse og mange illustrationer. Det gør bogen særligt velegnet til repetition før eksamen for den medicinstuderende. (Dansk)

  Read more
 • Præventionsguide, Munksgaard (Dansk)

  Præventionsguide, Munksgaard (Dansk)

  Præventionsguide giver overblik over og indsigt i relevante præventionsformer. Bogen er tilrettelagt som en håndsrækning til sundhedsprofessionelle, der skal vejlede andre i valg af kontraception - fx praktiserende læger, farmaceuter og jordemødre. Bogen er overskuelig i sin opbygning, hvis man vil orientere sig i virkningsmekanismer, effektivitet, bivirkninger og kontraindikationer, anamnese og undersøgelse samt prævention. (Dansk)

  Read more
 • Spis dig gravid (Dansk)

  Spis dig gravid (Dansk)

  Årsagerne til barnløshed kan være mange, men én af de hyppigste er noget så simpelt som den kost, vi spiser. Kort sagt: en fertil livsstil kan i mange tilfælde gøre sit til at øge sandsynligheden for succes, når man gerne vil blive gravid. (Dansk)

  Read more