Gynækologi er den specialitet som studerer sygdomme i kvindens kønsorgan, eksempeltvis livmoder , vagina og æggestokke .
Obstetrik er den gren af medicinen som inkluderer det kvindelige bækkens og de kvindelige kønsorganers anatomi, graviditetens fysiologi og patologi, fødslens normale og abnorme gang, barnesengens (puerperiets) og amningens (laktationens) normale og sygelige forhold samt den obstetriske behandling og operationslæren.

Read more

Virus er et latinsk ord, der oversat af læger betyder, at dit gæt er lige så godt som mit.

— Ukendt
 • DSAM klinisk vejledning: Blødningsforstyrrelser

  DSAM klinisk vejledning: Blødningsforstyrrelser

  Blødningsforstyrrelser hos kvinder i almen praksis.

  Read more
 • Embryology

  Embryology

  EMBRYOLOGY provides a concise and highly illustrated text, which confines its descriptions to those that are relevant for modern undergraduate and postgraduate medical courses, and similar courses in other related disciplines. An appreciation of embryology is essential to understand topological relationships in gross anatomy and to explain many congenital anomalies.

  Read more
 • Embryology at a Glance

  Embryology at a Glance

  This brand new title provides a highly illustrated introduction to key embryological concepts, with concise, memorable descriptions of major embryological developments. Embryology at a Glance introduces the basic principles of human development, from mitosis and meiosis, and walks you through the primary formation of each body system, with coverage of the continued development.

  Read more
 • Embryology, 2nd Edition

  Embryology, 2nd Edition

  EMBRYOLOGY provides a concise and highly illustrated text, which confines its descriptions to those that are relevant for modern undergraduate and postgraduate medical courses, and similar courses in other related disciplines. An appreciation of embryology is essential to understand topological relationships in gross anatomy and to explain many congenital anomalies.

  Read more
 • En mor bliver til

  En mor bliver til

  Hvordan oplevelsen af moderskab forandrer sig for bestandig.

  Read more
 • Fertilitet og sundhed

  Fertilitet og sundhed

  Danmark er det europæiske land, hvor der foretages flest fertilitetsbehandlinger i forhold til befolkningens størrelse. I 2010 var knap 10 % af fødselsårgangen i Danmark således undfanget ved fertilitetsbehandling, og både fra videnskabelig og politisk side har der de seneste år været stigende opmærksomhed på fertilitet som et væsentligt felt inden for folkesundheden.

  Read more
 • Foreningen af Yngre Gynækologer og Obstetrikere

  Foreningen af Yngre Gynækologer og Obstetrikere

  FYGO ønsker at fastholde fokus på uddannelseskulturen i specialet til gavn for patienter, kolleger og de uddannelsessøgende læger. Uddannelse af kommende speciallæger i gynækologi og obstetrik bør foregå i klassificerede stillinger, og FYGO arbejder løbende med justering af målbeskrivelser, således at uddannelsen til stadighed sker indenfor optimale rammer.

  Read more
 • Fy for sex, FADL

  Fy for sex, FADL

  Sex er noget af det bedste i livet, når vi tør at åbne op og give os hen uden forbehold. Men hændelser, oplevelser og erfaringer fra fortiden kan af og til dukke op og forhindre nydelsen. I “Fy for sex” er der hjælp at hente! Bogen er skrevet i øjenhøjde og i en uformel tone – sex er nemlig ikke noget, som er pinligt, og som skal fejes ind under gulvtæppet – nej, det er noget, vi skal tale om og arbejde med hele livet.

  Read more
 • Fødsel og smerte, Munksgaard

  Fødsel og smerte, Munksgaard

  At skabe og at føde et barn er nok en af de mest fantastiske oplevelser, der findes. At føde er en oplevelse, som rummer mange følelser, og det er langt mere end blot en fysisk proces og langt mere end blot smerte. Ikke desto mindre er fødselssmerten en del af fødslen, som mange gravide tænker på - ofte med en vis bekymring.

  Read more
 • Føtalmedicinsk og gynækologisk ultralydskanning

  Føtalmedicinsk og gynækologisk ultralydskanning

  Bogen henvender sig til sygeplejersker, jordemødre og læger, der i deres daglige arbejde foretager ultralyskanninger af gravide, herunder nakkefoldskanning, misdannelsesskanning, vægtskanning og Doppler flow-bestemmelser. To af kapitlerne gennemgår desuden ultralydskanning af uterus og ovarier hos ikke gravide kvinder. Bogen er dels en lærebog, dels en opslagsbog for personale under uddannelse.

  Read more
 • Graviditetens muligheder

  Graviditetens muligheder

  Graviditeten er en vigtig overgangsperiode i livet - en periode med mulighed for forandring og udvikling af relationer. Et barn skal blive til, et forældrepar skal dannes, og en familie skal etableres. Gennem følelser og tanker om det kommende barn påbegyndes den vigtige tilknytningsproces mellem forældre og barn allerede i fosterperioden.

  Read more
 • Graviditetsbogen

  Graviditetsbogen

  En grundbog om graviditet og fødsel med svar på alle spørgsmål fra undfangelse til fostrets udvikling, sundhed under graviditeten, fødsel og barsel. Bogen er skrevet af et forfatterpanel af danske forfattere, som alle er eksperter på deres område. Graviditetsbogen er en gennemrevideret udgave af “Aschehougs store graviditetsbog” og udkommer i et nyt, moderne layout med flere nye kapitler.

  Read more