Gynækologi er den specialitet som studerer sygdomme i kvindens kønsorgan, eksempeltvis livmoder , vagina og æggestokke .
Obstetrik er den gren af medicinen som inkluderer det kvindelige bækkens og de kvindelige kønsorganers anatomi, graviditetens fysiologi og patologi, fødslens normale og abnorme gang, barnesengens (puerperiets) og amningens (laktationens) normale og sygelige forhold samt den obstetriske behandling og operationslæren.

Read more

Disease increases in proportion to the increase in the number of doctors in a place.

— Mahatma Gandhi
 • Gynaecology E-Book

  Gynaecology E-Book

  By Robert W. Shaw, CBE, MBChB, MD, FRCOG, FRCS(Ed), FRANZCOG(Hon), FACOG(Hon,) FRCPI(Hon), Professor of Obstetrics and Gynaecology, Nottingham University, Derby City General Hospital, Derby, UK Professor; David Luesley, Professor of Gynaecological Oncology, Department of Obstetrics and Gynaecology, City Hospital NHS Trust, Birmingham, UK Professor of Gynaecological Oncology and Ash K. Monga, BM.

  Read more
 • Gynækologi kompendium (MR Forlag)

  Gynækologi kompendium (MR Forlag)

  Pga. det store omfang nærværende kompendium har taget, er det nu blev opdelt i to separate dele; nemlig et sæt med gynækologi og et sæt med obstetrik. Inddelingen er foretaget efter eksamensemner, og opgavesættene er derfor på den måde sammenhængende. Nedenstående dispositioner til eksamensspørgsmålene i Gynækologi-/obstetrik blev oprindeligt forfattet af Laust Lauritsen.

  Read more
 • Gynækologi, Munksgaard

  Gynækologi, Munksgaard

  Bogens 23 kapitler redegør grundigt for diagnostik, behandling og vejledning af gynækologiske sygdomme, og i forhold til tidligere udgaver er der tilføjet tre nye kapitler - Ungdomsgynækologi, Onkogenetik og Adipositas - som omhandler vigtige og aktuelle problemstillinger inden for faget. Kapitlet Blødning i den tidlige graviditet var tidligere en del af den obstetriske lærebog, men nu en del af denne bog.

  Read more
 • Høie, S: Gynekologi & Obstetrikk Kompendium

  Høie, S: Gynekologi & Obstetrikk Kompendium

  Dette kompendium er skrevet med utgangspunkt i 1.utgave av læreboken ”Obstetrik og Gynækologi” av Lawrence Impey, oversatt av spesialist i gynekologi og obstetrikk Bjarni Øvlisen på FADL`s forlag, 2003. Hvor boken har vært utilstrekkelig har jeg supplert fra andre lærebøker. I tillegg er flere av kapitlene supplert og omstrukturert i tråd med den kliniske undervisning som vi hadde på 12.semester.

  Read more
 • Infections in Obstetrics and Gynecology, Thieme

  Infections in Obstetrics and Gynecology, Thieme

  With its stunning array of photographs, figures, and histopathological images, this unique volume is the most comprehensive guide available to the subtleties and complexities of infections in gynecology. Drawing on the author's expertise as both a physician and a researcher. Timely and indispensable, Infections in Gynecology encourages interdisciplinary interaction throughout, making it ideal for day-to-day use.

  Read more
 • Krop, sygdom og seksualitet

  Krop, sygdom og seksualitet

  Det er en velkendt sag, at alvorlig sygdom påvirker menneskers parforhold og seksuelle liv. Alligevel tabuiseres emnet ofte i mødet mellem læge og patient. Krop, sygdom og seksualitet er den første bog af sin art, der på dansk behandler forholdet mellem sygdom og seksualitet. I fokus er hyppige lidelser som kræft, hjertelungesygdom, gigt, sukkersyge, spiseforstyrrelser, nyre-, tarm- og hudsygdom.

  Read more
 • Kvinde, mand og fødsel

  Kvinde, mand og fødsel

  Graviditet og fødsel, sygdomme hos mor og barn, kvindesygdomme, kønssygdomme. Nyrer og urinvejes anatomi, fysiologi og sygdomslære. Denne bog indeholder i virkeligheden to bøger. Kvinde, mand og fødsel har kapitler om sexologi, graviditet og fødsel, kvinden i graviditet og fødsel, det nyfødte barns sygdomme, kvindens underlivssygdomme, brystet samt mandens sygdomme.

  Read more
 • Kvinfo

  Kvinfo

  KVINFO er et landsdækkende informations- dokumentations- og kulturcenter, som formidler kvinde- og kønsforskningens resultater til en bredt interesseret offentlighed. KVINFO formidler viden om kønsforskellens betydning og arbejder for at synliggøre kvinders viden, erfaring og ekspertise. KVINFO arbejder for at forbinde kvinde- og kønsforskningen med de bevægelser i samfundet, der sætter fokus på viden, forandring og udvikling.

  Read more