Det er meget forskelligt og individuelt hvad vi hver især betragter som sundhed. WHO har bredt defineret sundhed som værende: ”en tilstand af fysisk, psykisk og socialt velvære, og ikke kun fravær af sygdom”.

Adskillige faktorer har indflydelse på sundheden, hvoraf nogle kan vi selv påvirke eller ændre. Det gælder især for livsstilen og levevilkårene.

Read more

The art of medicine consists in amusing the patient while nature cures the disease.

— Voltaire
 • Bloddonorerne i Danmark

  Bloddonorerne i Danmark

  I 1952 enedes alle medvirkende i donorarbejdet om at oprette landsorganisationen Danmarks Frivillige Bloddonorer, der fik til opgave at fremme donorsagen og at overvåge dennes udvikling i Danmark. Organisationen hedder i dag Bloddonorerne i Danmark, men bygger fortsat på de oprindelige principper om frivillig, anonym og ubetalt blodgivning.

  Read more
 • Body-Building

  Body-Building

  At Bodybuilding.com, we change lives. We empower, facilitate, and cultivate positive change. We are more than a site, more than a store, even more than information, motivation, and supplementation. We are your personal trainer, nutritionist, supplement expert, lifting partner, and support group. We are the technology and tools you need to burn fat, build muscle, and become your best self. Join us! Help us change the world.

  Read more
 • Børn, Unge & Rygning

  Børn, Unge & Rygning

  Børn, Unge & Rygning er en projektgruppe i Kræftens Bekæmpelse. Vi holder til i afdelingen for Forebyggelse og Oplysning og arbejder med at forebygge rygestart og hjælpe unge rygere til rygestop. Det gør vi for eksempel gennem oplysning, undervisning, events og kurser. Her på siden kan du læse om vores materialer og indsatser.

  Read more
 • Danmarks Idrætsforbund

  Danmarks Idrætsforbund

  DIF er en organisation, der har eksisteret i mere end 100 år, og over årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 61 specialforbund, over 9.000 idrætsforeninger og mere end 1,9 millioner aktive medlemmer.

  Read more
 • Din guide til varigt vægttab

  Din guide til varigt vægttab

  denne bog kombineres erfaringer fra kliniske diætister med en livsstilscoach og idrætsuddannets erfaringer. Resultatet er en bog fuld af gode råd om, hvordan du sætter dig et realistisk mål, hvordan du holder fast i det – og hvordan du får kost og motion til at gå op i en højere enhed – for dig. Bogen består af en indledende motivationsdel, hvor du får redskaber til at opsætte realistiske mål for dit vægttab.

  Read more
 • Din sundhed, FADL

  Din sundhed, FADL

  Det første, danskerne tænker på, når man siger sundhed, er kost og motion. I virkeligheden slår alkohol og tobak langt flere danskere ihjel. Så den der med, at “du bliver, hvad du spiser”, er ikke rigtig. Men medierne vil gerne have lækre billeder, og de ligger først og fremmest i kost og motion. Heldigvis er sundhed langt mere kompliceret. Kost, rygning, alkohol og motion er bare fysisk sundhed.

  Read more
 • Elsk din lever og lev længere

  Elsk din lever og lev længere

  I Danmark får ca. hver femte kvinde og hver tiende mand galdesten. Nogle lever uden at opdage det, mens andre får galdestensanfald. I sidstnævnte tilfælde vil man blive indlagt og få galdestenene fjernet. Men denne behandling er kun symptombehandling, det fjerner ikke den bagvedliggende årsag til sygdommen og i mange tilfælde kan det lede til andre alvorlige tilstande.

  Read more
 • Fantastiske fakta om kroppen

  Fantastiske fakta om kroppen

  Vidste du, at 60% af din krop består af vand, at der løber 75 kilometer nervebaner gennem din krop, at du skal bruge 32 muskler for at grine, at du kan høre over 400.000 forskellige lyde, og at et 6 måneder gammelt foster kan sutte på tommelfinger inde i sin mors mave.

  Read more
 • Forebyggende sundhedsarbejde

  Forebyggende sundhedsarbejde

  Forebyggende sundhedsarbejde giver et solidt og tværfagligt teori- og metodegrundlag inden for sundhedsfremme og forebyggelse. Bogen afspejler både emnets politiske bevågenhed, den voksende viden om praktiske tiltag og balancen mellem respekt for det enkelte menneskes deltagelse i varetagelsen af sin sundhed og samfundets opgaver.

  Read more
 • Gymfoodie

  Gymfoodie

  Sund kost, og lækre opskrifter – det kan være svært at få til at hænge sammen. Derfor er vi en række studerende der er gået sammen om at starte denne lækre opskrift’s hjemmeside for madelskere. Planen med denne side er blot at hjælpe andre unge, såvel voksne danskere med at komme i bedre form ved at spise sundere og det er netop der vi gerne vil hen.

  Read more
 • Helbredets mysterium

  Helbredets mysterium

  Det grundlæggende spørgsmål i Helbredets mysterium er, hvorfor nogle mennesker overvinder modstand, kriser og voldsomme begivenhed uden at blive syge. Skyldes det forskelle i modstandskraft betinget af arv og miljø?

  Read more
 • Helhedssyn og forklaring

  Helhedssyn og forklaring

  Hvordan bliver det muligt at udvikle forskning og teori, som er anvendelsesorienteret, og som bygger bro til praktikerne inden for det sociale, sundhedsmæssige og pædagogiske område? Helhedssyn og forklaring er en bog om mulighederne for at forstå og forklare problemer gennem samfundsvidenskabelig teori og forskning.

  Read more