En jordemoder er i tæt kontakt med den gravide kvinde fra graviditeten bliver konstateret og til efter, at barnet er blevet født. Det betyder, at du på uddannelsen både lærer at håndtere en fødsel, men i høj grad også at undersøge, rådgive og vejlede undervejs i hele forløbet.

Uddannelsen giver adgang til titlen professionsbachelor i jordemoderkundskab. Den engelske betegnelse er Bachelor Degree in Midwifery.

Read more

The art of medicine consists in amusing the patient while nature cures the disease.

— Voltaire
 • 100 myter om graviditet og fødsel, FADL (Dansk)

  100 myter om graviditet og fødsel, FADL (Dansk)

  ”100 myter om graviditet og fødsel” er den nyeste tilføjelse til bogserien ”100 myter om…” fra FADL’s Forlag, hvor læseren kan få afklaret, hvad der er op og ned i forhold til graviditet og fødsel. Der er mange myter i spil omkring det at få børn. Ofte ved man ikke, hvad der er til at tro på. Og jo flere gange myterne udtales, jo mere sejlivede bliver de. Derfor bør en mytebog om graviditet og fødsel gå forud for al anden graviditetsoplysning. (Dansk)

  Read more
 • Akut pædiatri og neonatologi, 3. udgave

  Akut pædiatri og neonatologi, 3. udgave

  3. udgave af “Akut pædiatri og neonatologi” er et opdateret redskab til den kliniske hverdag, hvor et hurtigt opslag skal give et overblik. I denne 3. udgave er der større ændringer i emnerne hjertestop, status epilepticus, perioperativ diabetesbehandling og kongenit hoftedysplasi. Målgruppen er pædiatere, anæstesilæger, skadestuelæger, vagtlæger, praktiserende læger samt sundhedspersoner på pædiatriske afd.

  Read more
 • Barington, T: Immunisering i svangerskabet

  Barington, T: Immunisering i svangerskabet

  Forelæsning om Immunisering i svangerskabet.

  Read more
 • Den gode fødsel

  Den gode fødsel

  Hvad er en god fødsel? Foretrækker moderne danske kvinder akupunktur og badekar frem for epiduralblokade og lattergas? Har man mere kontrol over sin fødsel, når man føder ved kejsersnit? Er jordemødre tilbageholdende med smertelindring? Og hvad betyder dagene efter fødslen for de nybagte forældres fødselsoplevelse?

  Read more
 • Den sundhedsvidenskabelige opgave

  Den sundhedsvidenskabelige opgave

  Her får man en lang række gode og praktiske råd til, hvordan man skriver en velformuleret og velstruktureret opgave, som lever op til de formelle og indholdsmæssige krav på alle videregående sundhedsuddannelser. Bogen henvender sig til studerende inden for en lang række sundhedsfag: medicin, folkesundhedsvidenskab, sygepleje, fysioterapi, ergoterapi og ernæring & sundhed, jordemødre.

  Read more
 • Fødsel og smerte, Munksgaard (Dansk)

  Fødsel og smerte, Munksgaard (Dansk)

  At skabe og at føde et barn er nok en af de mest fantastiske oplevelser, der findes. At føde er en oplevelse, som rummer mange følelser, og det er langt mere end blot en fysisk proces og langt mere end blot smerte. Ikke desto mindre er fødselssmerten en del af fødslen, som mange gravide tænker på - ofte med en vis bekymring. (Dansk)

  Read more
 • Fødselshåndbogen

  Fødselshåndbogen

  Fokus er på den gode og normale fødsel, som størstedelen af gravide – heldigvis – oplever. Men undtagelserne bliver også beskrevet, så man kan forberede sig bedst muligt på dem. Forfatterne kommer med tip til partneren om, hvordan denne bedst kan støtte og lindre undervejs. Og her er afsnit om kejsersnit, komplikationer og hvordan man håndterer disse, om mental forberedelse, tvillingefødsel, smertelindring, amning osv.

  Read more
 • Gravid.dk

  Gravid.dk

  Her finder du alt om graviditet: Hvordan du bliver gravid, graviditeten uge for uge, fødslen, og hvad du kan forvente dig af livet med baby og børn. Ude til højre finder du vores Graviditetskalender, der holder dig opdateret om din graviditet, hver gang du logger ind. Graviditetskalenderen giver dig også gode forslag til, hvilke artikler der er interessante for dig uge for uge.

  Read more
 • Graviditet

  Graviditet

  Måske har du testet positiv og er sikker på at du er gravid, måske har du en formodning om at du er gravid, eller måske vil du gerne være det. Uanset dit udgangspunkt, er det godt at vide noget om, hvad der er i vente. Under emnet Graviditet kan du finde en masse informationer lige fra graviditetsgener til fostrets udvikling. Klik ind på ugekalenderen (Graviditet uge for uge) og læs om den uge du er i netop nu.

  Read more
 • Graviditet.dk

  Graviditet.dk

  Er du gravid, eller ønsker du at blive det, så er du kommet til det helt rigtige sted. På Graviditet.dk finder du alt hvad du skal vide før under og efter din graviditet. Rigtig god fornøjelse.

  Read more
 • Gynækologi & obstetrik, FADL (Dansk)

  Gynækologi & obstetrik, FADL (Dansk)

  Bogen er opbygget i tre overordnede dele: Gynækologi, obstetrik og barsel. Disse dele er skrevet med et sygeplejefagligt fokus på sygdomslære og behandling. Derudover er der inden for hver del praktisk orienterede kapitler med håndgribelige redskaber til brug i den kliniske hverdag som sygeplejerske. Bogen indeholder desuden et kapitel omhandlende etiske og juridiske problemstillinger, man som sygeplejerske og fagpersonale møder. (Dansk)

  Read more
 • Human anatomi – thorax og abdomen

  Human anatomi – thorax og abdomen

  Bøgerne i Human anatomi-serien omfatter en gennemgang af anatomien, suppleret med et stort billedmateriale fra Spalteholz-Spanners klassiske anatomiske atlas. Anatomien er desuden belyst med en lang række CT- og MR-scanninger. De mange kliniske bokse kæder anatomien sammen med den daglige klinik, og klassiske huskeregler letter indlæringen. Hvert bind i serien kan læses selvstændigt.

  Read more