kardiologi, læren om hjertesygdomme. Kardiologi er et lægevidenskabeligt grenspeciale (se intern medicin (grenspecialer)), der omfatter medicinske hjerte- og kredsløbssygdomme.
Specialet blev udskilt fra intern medicin i 1950’erne og fik sit eget videnskabelige selskab (Dansk Cardiologisk Selskab) i 1960. Faget udøves overvejende af læger på sygehuse, men der findes også praktiserende speciallæger, i reglen overlæger med deltidspraksis.

Read more

Anatomi er ligesom at kunne en telefonbog udenad. Samme Præcision og mængde.

— Shahid Q. Manan
 • Helbred dit Hjerte, Borgen

  Helbred dit Hjerte, Borgen

  Forebyg og helbred hjertesygdomme ved egen hjælp – uden brug af medicin og kirurgi! Læge Søren Ballegaard beskriver i denne bog en behandlingsform, der med sin kobling af klassisk kinesisk sundhedsfilosofi og vestlig videnskab har vist sig meget effektiv. Bogen illustrerer, at den naturlige vej til helbredelse er de medicinske og kirurgiske behandlingsmetoder overlegen, og at den samtidig er fuldstændig fri for bivirkninger.

  Read more
 • Hjertedoktor

  Hjertedoktor

  Hjertedoktor.dk er et internetbaseret værktøj, som ønsker at bygge bro mellem ekspertviden og daglig praksis. Hjertedoktor.dk er udarbejdet af specialister i hjerte- og karsygdomme med det formål at videreformidle de gældende nationale - og internationale retningslinier for hjertesygdomme på en konkret og anvendelige måde. Det er vores mission, at hjertedoktor.dk kan være en væsentlig hjælp.

  Read more
 • Hjerteforeningen

  Hjerteforeningen

  Hjerteforeningen er en af Danmarks største sygdomsbekæmpende organisationer med 136.500 medlemmer. Vi arbejder med forskning i hjertekarsygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme og patientstøtte. Hjerteforeningen er en privat organisation, der arbejder for indsamlede midler. Hvert år yder vi økonomisk støtte til den danske forskning på hjertekarområdet, i alt omkring 25 mio kr.

  Read more
 • Hjerteforeningens Børneklub

  Hjerteforeningens Børneklub

  Hjertebørn er børn, der er født med hjertefejl eller medfødte hjertesygdomme. Denne gruppe hører til de mest almindelige medfødte misdannelser. Omkring 8 ud af 1000 børn (0,8 pct.) fødes med en hjertefejl. Det betyder at der årligt fødes 5- 600 børn med hjertefejl i Danmark. Hjertefejl optræder lige hyppigt verden over.

  Read more
 • Hjertestarter

  Hjertestarter

  På hjertestarter.dk kan du registrere din hjertestarter og se, hvor den nærmeste er placeret. Samtidig kan du hente viden om brugen af hjertestartere og hjertelungeredning. Hjertestarter.dk drives af TrygFonden, som ønsker at gøre viden om hjertelungeredning tilgængelig for danskerne og udvikle en aktiv genoplivningskultur, der betyder at danskerne kan tage ansvar for egen og andres tryghed.

  Read more
 • Hjertesvigt i klinisk praksis

  Hjertesvigt i klinisk praksis

  Bogen er en klinisk håndbog i hjertesvigtsbehandling, som henvender sig til kardiologer såvel som til alment praktiserende læger og sygeplejersker. Relevante emner som bl.a. sygdommens epidemiologi, patofysiologi, klinik, behandling, behandlingens organisation og problempatienten diskuteres, og forfatterne ridser væsentlige udviklingsområder for behandlingen af den hyppige lidelse op.

  Read more
 • Hjertet

  Hjertet

  En film om hjertet, et tværfagligt projekt i anatomi og fysiologi på fysioterapeutuddannelsen i Holstebro.

  Read more
 • Hyper Heart

  Hyper Heart

  This site has an interactive animation of a beating heart that details blood flow, ventricular and atrial filling, ECG and heart sounds during systole and diastole. The page is good-looking but limited since there are no examples of disorders and how they would affect the heart.

  Read more