Kirurgi, oprindelig den del af sygdomsbehandlingen, der udføres manuelt og tidligere blev udøvet af kirurger (barberkirurger), der havde fået en håndværksmæssig uddannelse i modsætning til de studerede læger.

Oprindelig omfatter faget således behandling ved operation med instrumenter eller ved bandagering. I 1842 blev kirurg- og lægeuddannelsen sammenlagt i Danmark.

Read more

A smart mother makes often a better diagnosis than a poor doctor.

— August Bier
 • Kirurgi, FADL

  Kirurgi, FADL

  “Kirurgi” er et nutidigt og gennemgribende standardværk inden for de store kirurgiske specialer. Bogen gennemgår på en pædagogisk måde det væsentligste inden for traumatologi, abdominalkirurgi, urologi, thoraxkirurgi, karkirurgi, ortopædkirurgi, neurokirurgi og plastikkirurgi. “Kirurgi” er det nye samleværk, som er helt opdateret med den nyeste viden om emnet.

  Read more
 • Kirurgisk Kompendium 1-2

  Kirurgisk Kompendium 1-2

  Kirurgisk Kompendium dækker fortsat hele kirurgien, hvor udviklingen går med stormskridt. Der opereres ved brug af kikkerter og »kunstige hænder«, ja endog via robotter og internettet, således at kirurgen kan sidde i en helt anden verdensdel, end den patient han opererer.

  Read more
 • Kirurgisk Kompendium Kittelbog

  Kirurgisk Kompendium Kittelbog

  Ny udgave af Kirurgisk Kompendium Kittelbog Der er gået 5 år siden sidste udgave af Kirurgisk Kompendium Kittelbog udkom. I denne udgave er alle afsnit fuldstændig opdateret, endvidere er bogen udvidet med nye og store afsnit om minimal invasiv kirurgi (omfattende såvel laparoskopi som endoskopi), da dette område er i stadig ekspansion.

  Read more
 • Kirurgisk Kompendium Kittelbog (KKK app)

  Kirurgisk Kompendium Kittelbog (KKK app)

  Kirurgisk Kompendium Kittelbog App er kommet som app til iphone/Ipad/Ipod Touch.Med denne 3. udgave af Kirurgisk Kompendium Kittelbog bevæger Kirurgisk Kompendium sig ind i den elektroniske informations-tidsalder. I denne udgave er alle afsnit fuldstændig opdateret, endvidere er bogen udvidet med nye og store afsnit om minimal invasiv kirurgi (omfattende såvel laparoskopi som endoskopi).

  Read more
 • Klinik Journal: Abdominal Kirurgisk

  Klinik Journal: Abdominal Kirurgisk

  Abdominal Kirurgisk Journal.

  Read more
 • Klinik Journal: Mamma

  Klinik Journal: Mamma

  Mamma Kirurgisk Journal.

  Read more
 • Klinisk neurologi og neurokirurgi, 5. udgave

  Klinisk neurologi og neurokirurgi, 5. udgave

  Den 5. udgave af “Klinisk neurologi og neurokirurgi” er blevet let revideret. Der er kommet nye illustrationer til, ligesom et ekstra kapitel har fundet vej til bogen. En del nye forfattere er kommet med, så vi således har to forfattere på hvert kapitel. Stadig – som i de forrige udgaver af bogen – er det førende danske eksperter inden for de respektive områder, der har bidraget til bogens udformning.

  Read more
 • Kosmetisk kirurgi

  Kosmetisk kirurgi

  Er det altid i orden, at et menneskebliver behandlet med kosmetisk kirurgi for at forbedre sit udseende? Og gør det nødvendigvis personen lykkeligere og mere tilfreds? Etisk Debat: Kosmetisk kirurgi gennemgår i detaljer problemerne ved plastikkirurgi, der udføres af æstetiske årsager. Bogen ser på den kosmetiske kirurgis historie, og hvilke konsekvenser denne form for kirurgi har i dag.

  Read more