En sygeplejerske har både et ansvarsfuldt og alsidigt job. Der er ikke to dage, der er ens. En dag kan byde på fødsel og euforisk glæde, mens den næste dag måske indeholder død og sorg.

Helt konkret er der et selvstændigt ansvar for at pleje af patienten. På et sygehus indgår sygeplejersken i et tværfagligt team med læge, fysioterapeut, bioanalytikere med flere. Det er sygeplejersken, der koordinerer den samlede behandling af patienten.

Read more

When fate arrives the physician becomes a fool.

— Arabic Proverb
 • Vejledning af fagprofessionelle

  Vejledning af fagprofessionelle

  Bogen tager udgangspunkt i situationer fra praksis, som ofte vanskeliggør vejlederens rolle, og giver derefter anvisninger til konkrete handlemuligheder. Med baggrund i aktuel teori om læring og vejledning giver bogen desuden anledning til overordnede overvejelser, som vejlederne med held kan anvende gennem den fagprofessionelles læreproces.

  Read more
 • Vejledning om neurologiske sygdomme og kørekort

  Vejledning om neurologiske sygdomme og kørekort

  Vejledningen beskriver lægens pligt i relation til patienternes evne som førere af motorkøretøjer, ligesom reglerne på området er beskrevet og det i vejledningen er præciseret, hvornår lægen skal medvirke ved udstedelse af kørselsforbud, hvornår der skal ske anmeldelse til embedslægen, og hvornår det lokale motorkontor skal orienteres.

  Read more