Pharmacology includes everything related to the origin, manufacture, negotiation, physicochemical and biological properties of drugs, including the effects of animal and human disease processes. Manufacturing and negotiation is generally referred to as pharmacy, so that the pharmacology in a narrower sense includes studies on the use of drugs in the treatment of disease (pharmacotherapy).

The aim is for the student to gain such insight that, in his later practice as a doctor, he will be able to use pharmacotherapy in an optimal and responsible manner.

Read more

The art of medicine consists in amusing the patient while nature cures the disease.

— Voltaire
 • AU: Farmakologi Eksamensopgaver

  AU: Farmakologi Eksamensopgaver

  Eksamensopgaver fra Århus Universitet: 2004-2011.

  Read more
 • Apoteket.dk (Dansk)

  Apoteket.dk (Dansk)

  Apoteket.dk er Danmarks Apotekerforenings hjemmeside til borgerne om information, råd og vejledning om apoteksrelevante emner. Apoteket.dk vil have fokus på den information, råd og vejledning, du kan få på et apotek. Du kan læse om emner, der spænder vidt fra personlig pleje, lægemidler og prævention til rygeafvænning og slankekurser. På apoteket.dk kan du også handle medicin. (Dansk)

  Read more
 • Basal medicinregning (Dansk)

  Basal medicinregning (Dansk)

  Basal medicinregning beskriver i et letlæst sprog grundlæggende regnefærdigheder og matematiske begreber og gennemgår alle de regnemetoder, som er nødvendige i forhold til medicinregning. Her får man et godt grundlag for videre arbejde med medicinregningsopgaver og farmakologi. (Dansk)

  Read more
 • Basal og klinisk farmakologi, FADL (Dansk)

  Basal og klinisk farmakologi, FADL (Dansk)

  5. udgave af Basal og klinisk farmakologi er gennemgribende opdateret med nyeste fakta og introducerer de nyeste lægemidler. Mange nye forfattere har bidraget, og langt de fleste kapitler er blevet fuldstændigt revideret. Lærebogens struktur og generelle opbygning er bevaret fra de tidligere udgaver. (Dansk)

  Read more
 • Dansk Lægemiddel Information (Dansk)

  Dansk Lægemiddel Information (Dansk)

  Dansk Lægemiddel Information er et videncenter, som i knap 40 år har samlet data og information om lægemidler til brug for sundhedssektoren, myndigheder og lægemiddelindustrien. Vores vision er at udvikle DLI’s position som førende center for viden om lægemidler. Vi vil være et dynamisk omdrejningspunkt og den foretrukne partner til formidling af viden. (Dansk)

  Read more
 • Farmakologi – hånden på hjertet (Dansk)

  Farmakologi – hånden på hjertet (Dansk)

  Farmakologi – hånden på hjertet giver en bred og grundlæggende indføring i faget farmakologi. Bogen omhandler grundlæggende principper for, hvad der sker med et lægemiddel i organismen efter indtagelsen, dvs. hvordan lægemidlet optages, fordeles og udskilles samt hvilke virkninger, virkningsmekanismer og bivirkninger lægemidlet har. (Dansk)

  Read more
 • Farmakologi, Munksgaard (Dansk)

  Farmakologi, Munksgaard (Dansk)

  Farmakologi er en pædagogisk og letforståelig lærebog i farmakologi, der samtidig kan fungere som opslagsbog. Bogen henvender sig primært til sygeplejestuderende, men andet sundhedspersonale som fx farmakonomelever, jordemoderstuderende og radiografstuderende kan også få stort udbytte af den. Desuden kan bogen anvendes som en nyttig opslagsbog i det kliniske arbejde. (Dansk)

  Read more
 • Farmakologi, medicingivning og sygepleje (Dansk)

  Farmakologi, medicingivning og sygepleje (Dansk)

  Bogens første del handler om medicingivning og sygepleje og er struktureret ud fra sygeplejerskens virsomhedsområder: at udføre, formidle, lede og udvikle sygepleje. Anden del præsenterer den almene farmakologi, mens den specielle farmakologi er beskrevet i tredje del. Bogens sidste del, som er en nyskabelse i forhold til sidste udgave. (Dansk)

  Read more
 • Giftlinjen (Dansk)

  Giftlinjen (Dansk)

  Giftlinjen er en landsækkende telefonrådgivning, hvor alle kan få direkte råd og hjælp i tilfælde af forgiftning. Sygeplejersker og læger, der er særligt uddannede inden for forgiftning, sidder klar ved telefonerne døgnet rundt. Når du ringer, vil vi gerne have dit navn, cpr-nummer og telefonnummer, så vi kan ringe tilbage til dig, hvis det bliver aktuelt. Men hvis det er vigtig for dig, kan du godt være anonym. (Dansk)

  Read more
 • Illustrert farmakologi, bind 2 (Dansk)

  Illustrert farmakologi, bind 2 (Dansk)

  Rasjonell farmakoterapi er et viktig verktøy for å kunne iverksette effektive terapeutiske tiltak ved en rekke sykdommer og lidelser. Integrert kunnskap om biologiske prosesser som fører til sykdommer, og om hvordan legemidler påvirker slike prosesser, er en forutsetning for rasjonell farmakoterapi. (Dansk)

  Read more
 • Patologi og farmakologi (Dansk)

  Patologi og farmakologi (Dansk)

  Denne lærebog i patologi og farmakologi blev oprindeligt udgivet som grundbog for ergoterapeuter og fysioterapeuter, men er i de følgende udgaver udvidet og justeret, så den retter sig mod flere sundhedsuddannelser, hvor der er behov for en basal indføring i de to fagområder patologi og farmakologier. (Dansk)

  Read more
 • Praktisk farmakologi, FADL (Dansk)

  Praktisk farmakologi, FADL (Dansk)

  “Praktisk farmakologi” henvender sig til den sundhedsprofessionelle, der har brug for et overblik over den praktiske brug af receptpligtige lægemidler og håndkøbslægemidler – særligt farmaceutstuderende og farmakonomer, men også hjemmesygeplejersker, medicinstuderende og læger. Denne 2. udgave er blevet grundigt opdateret og væsentlig forbedret med den nyeste viden og et væld af erfaringer fra klinisk praksis. (Dansk)

  Read more