Psychology education is based on human health and illness..

The main objective of the subject and its placement in the study is that it must provide the necessary prerequisites for starting the development of the student, with the aim that the student learns to place the human psyche in a holistic relevant relation to other subjects predominantly somatic and technical content.

Read more

Symptoms are the body’s mother tongue; signs are in a foreign language.

— John Brown
 • Agersted, A: Psykologi noter

  Agersted, A: Psykologi noter

  Dette link er fra "effimedicin.mono.net". effimedicin.mono.net er en hjemmeside af stud.med. Elif Bayram fra Københavns Universitet. Siden er - helt berettiget - meget populær blandt de medicinstuderende. manan.dk kan varmt anbefale et besøg af siden.

  Read more
 • Aldrig mere stress

  Aldrig mere stress

  Stress kan være livsfarlig, og der er al mulig grund til at lytte til de signaler, kroppen sender om overbelastning. Psykolog Birgitte Hultberg giver her enkle og effektive råd og redskaber til at overkomme stress og indarbejde nye vaner, der holder stressen fra livet, resten af livet.

  Read more
 • Almen psykologi

  Almen psykologi

  Dette link er fra "effimedicin.mono.net". effimedicin.mono.net er en hjemmeside af stud.med. Elif Bayram fra Københavns Universitet. Siden er - helt berettiget - meget populær blandt de medicinstuderende. manan.dk kan varmt anbefale et besøg af siden.

  Read more
 • Angst og angstbehandling

  Angst og angstbehandling

  Angst er en almindelig ubehagelig følelse, som alle kender til. Svær angst spiller en central rolle ved mange psykiske lidelser og problemer, herunder de såkaldte angsttilstande, der nogenlunde svarer til det, som tidligere blev kaldt neuroser. Angsttilstande er den mest udbredte psykiske lidelse, der berører mere end 20 procent af befolkningen over et livsforløb.

  Read more
 • Angstforening (Dansk)

  Angstforening (Dansk)

  I Danmark har der hidtil blandt politikere og i behandlingssystemet været meget lidt opmærksomhed på, at omkring 350.000 mennesker lider af angst. Angstlidelser kan medføre misbrug, depression og i sin yderste konsekvens, selvmord. Det er vigtigt, at man fra politisk side får øjnene op for, hvor mange menneskelige og økonomiske ressourcer, der spildes ved at negligere disse psykiske lidelser. (Dansk)

  Read more
 • At kende sig selv

  At kende sig selv

  At kende sig selv viser vejen til en større bevidsthed om vores autentiske selv. Marta Cullberg Weston lærer os at sætte grænser – sige til og fra – og mærke efter, hvad vi virkelig vil. Bag alle diagnoser og symptomer ligger ofte et problem med selvfølelsen og de indre selvbilleder. Selvfølelsen styrer vores beslutninger og handlinger – ja, vores liv – i en grad, som vi sjældent er bevidste om.

  Read more
 • Autisme

  Autisme

  Gennemrevideret og nyoversat udgave af den internationale klassiker, der i starten af 1990’erne revolutionerede synet på autisme Den første udgave af []Autisme: en gådes afklaring[] blev hurtigt en klassiker, fordi den fremlagde den første tilfredsstillende psykologiske redegørelse for, hvad der sker i et autistisk menneskes sind.

  Read more
 • Bag om Borderline

  Bag om Borderline

  Karin Dyhr er forfatter til steadyselleren Glaspigen. I Bag om borderline bygger hun på egne og en række andre patienters erfaringer, når hun skriver om sygdommen, der især rammer kvinder. Populært sagt bliver mænd psykopater, kvinder får diagnosen borderline eller emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse. Skønmæssigt får cirka 2 procent af befolkningen borderline (100.000 mennesker).

  Read more
 • Barndomspsykologi

  Barndomspsykologi

  Bogen formidler Dion Sommers forskning om børns udvikling og hans nye begreb "Barndomspsykologi". Barndomspsykologi betragter børns udvikling i relation til vor tids samfund, kultur og hverdagsliv og er et kritisk opgør med en række dominerende børne- og familiepsykologiske teorier.

  Read more
 • Barnet og samfundet

  Barnet og samfundet

  Barnet og samfundet.

  Read more
 • Fokus på relationer – Psykiatri i praksis (Dansk)

  Fokus på relationer – Psykiatri i praksis (Dansk)

  Fokus på relationer handler om at arbejde med relationer i psykiatrien: At kunne skabe en kvalitativ god og respektfuld relation til den psykisk syge er helt afgørende for at skabe udvikling og forandring. Det har stor betydning for den psykisk syges recoveryproces at få hjælp til at kunne indgå i relationer til andre mennesker, i særdeleshed til det nære netværk af familie og venner. (Dansk)

  Read more
 • … og så møder du ikke så mange idioter mere!

  … og så møder du ikke så mange idioter mere!

  Idiot! Idiot! IDIOT! Der var engang, hvor jeg stort set kun mødte idioter. Den ene efter den anden. Jeg havde en tendens til at dømme alle, der var anderledes end mig, som idioter. Det har aldrig været min plan at skrive en bog, men nu er det sket alligevel. Jeg er nemlig nødt til at fortælle dig, at du selv er herre over, hvor mange idioter du møder – uanset om du møder dem på dit arbejde, til familiefester eller andre steder.

  Read more