En tandlæge er en person, der er uddannet og autoriseret til at forebygge og behandle sygdomme i mundhule og tænder.

En tandlæges arbejde består blandt andet i forebyggende undersøgelser af befolkningens tænder og mundhuleslimhinder med henblik på tidligt at diagnosticere sygdomme, og således forhindre større indgreb i mundhulen.

Read more

Symptoms are the body’s mother tongue; signs are in a foreign language.

— John Brown
 • Paediatric Dentistry at a Glance

  Paediatric Dentistry at a Glance

  Paediatric Dentistry at a Glance is the new title in the highly popular at a Glance series. It provides a concise and accessible introduction and revision aid, comprehensively covering all the constituent sub-topics that comprise paediatric dentistry. Following the familiar, easy-to-use at a Glance format, each topic is presented as a double-page spread with facts accompanied by clear diagrams.

  Read more
 • Prosthodontics at a Glance

  Prosthodontics at a Glance

  Prosthodontics at a Glance is a title in the popular At A Glance series and focuses on prosthodontics from diagnostics through treatment to post-operative maintenance. It is an ideal companion for all students of dentistry, clinicians and members of the dental team with an interest in prosthodontics.

  Read more
 • Stråledoser, stråleskader, strålebeskyttelse

  Stråledoser, stråleskader, strålebeskyttelse

  Emnerne stråledoser, stråleskader og strålehygiejne er vanskeligt tilgængeligt stof i de foreliggende odontologisk-radiologiske lærebøger. I denne bog beskrives virkningerne af den ioniserende stråling og forekomst af stråleskader. Love og bekendtgørelser samt EU-direktiver ved røntgenundersøgelser i tandlægepraksis gennemgås ligesom metoder til reduktion af stråledosis.

  Read more
 • Tandklinikassistent

  Tandklinikassistent

  Tandklinikassistenten hjælper tandlægen med patienterne. På skolen lærer du blandt andet, hvordan arbejdet tilrettelægges. En vigtig del af arbejdet går ud på at tage imod patienter og passe telefon samt at rengøre og finde redskaber frem til tandlægen.

  Read more
 • Tandlægeforeningen

  Tandlægeforeningen

  Tandlægeforeningen er den faglige sundhedsorganisation for alle tandlæger. Tandlægeforeningen sikrer medlemmerne et godt arbejdsliv og arbejder for at fremme den orale sundhed i befolkningen.

  Read more
 • Tandlægeforeningens Patientforsikring

  Tandlægeforeningens Patientforsikring

  Med vedtagelse af patientforsikringsloven (PFL) ønskede lovgiver at gøre det nemmere for patienter at få erstatning for skader opstået i forbindelse med behandlinger i sundhedsvæsenet. Med vedtagelse af patientforsikringsloven, der i sidste øjeblik blev begrænset til kun at gælde for det offentlige sygehusvæsen, blev det hidtidige ansvarssystem erstattet med en såkaldt "no fault" forsikringsordning.

  Read more
 • Tandlægevagt Region Hovedstaden

  Tandlægevagt Region Hovedstaden

  Tandlægevagten Nordsjælland har åbent alle dage. Ved spørgsmål, kontakt Akuttelefonen på 1813. Tidsbestilling i Tandlægevagten på 70250041 mandag til fredag fra 18:00 - 19:00 lørdag, søn- og helligdage fra 09:00 - 10:00 samt fra 18:00 - 19:00. Klinikken er kun åben efter forudgående telefonisk aftale.

  Read more
 • Tandteknikerforeningen

  Tandteknikerforeningen

  Foreningen har eksisteret i lidt over 100 år. Tandteknikerne var et selvstændigt forbund, frem til det som en forening blev optaget i Dansk Funktionærforbund i 1975. Ørepropteknikerne var en forening/klub fra 1971 frem til 1976, hvor de blev optaget som en selvstændig afdeling i Dansk Funktionærforbund under Tandteknikerne som en selvstændig afdeling.

  Read more