Formålet med undervisningen er at give en introduktion til læren om og anvendelse af biologisk variation hos mennesket og det genetiske grundlag herfor.

Der undervises i følgende emnegrupper: Menneskets arvemasse, monogene sygdomme og deres arvegange, kromosomsygdomme, genetisk variation, kortlægning af menneskets arvemasse, cancergenetik, multifaktorielle sygdomme, befolkningens arvemasse, forebyggelse og behandling af genetiske sygdomme.

Læs mere

There is no substitute -whatsoever, for hard work and experience.

— Imran Parvaiz
 • Genetik: Mutations, Meioses, and Maps

  Genetik: Mutations, Meioses, and Maps

  Mutations, Meioses, and Maps.

  Læs mere
 • Genetik: Restriktionsenzymer

  Genetik: Restriktionsenzymer

  Restriktionsenzymer.

  Læs mere
 • Genetikbogen

  Genetikbogen

  Bogen omhandler de biologiske fagområder genetik, genteknologi og evolution. I et klart, letforståeligt sprog og med grundig forklaring af alle fagudtryk formidler bogen den nødvendige viden til undervisningen inden for disse fagområder.

  Læs mere
 • Genetikbogen – Genetik, genteknologi og evolution

  Genetikbogen – Genetik, genteknologi og evolution

  Bogen omhandler de biologiske fagområder genetik, genteknologi og evolution. I et klart, letforståeligt sprog og med grundig forklaring af alle fagudtryk formidler bogen den nødvendige viden til undervisningen inden for disse fagområder. Bogen er inddelt i ni hovedkapitler: Arv og miljø. Introduktion til fagområderne og bogens emner. Herefter følger tre kapitler med den grundlæggende viden inden for genetik.

  Læs mere
 • Graphics Gallery

  Graphics Gallery

  Graphics Gallery is a series of labeled diagrams with explanations representing the important processes of biotechnology. Each diagram is followed by a summary of information, providing a context for the process illustrated.

  Læs mere
 • Jafar, M: Genetik Kompendium

  Jafar, M: Genetik Kompendium

  Jeg satte mig ned og skrev dette ultrakort kompendium, som jeg prøvede at lave så fuldkommen og så kort som muligt, og som kan erstatte bogen til en høj grad. Dette læste jeg flere gange dagen før eksamen, og så var jeg klar. Jeg vil derfor lægge det på nettet så mine efterfølgere medicinstuderende kan have gavn af det.

  Læs mere
 • Juhlin & Struckmann: Genetik Kompendium

  Juhlin & Struckmann: Genetik Kompendium

  Dette kompendium er lavet med ønsket om, at der skulle være en kortfattet dansk fremstilling af pensum i faget human genetik, der findes på 1. del af den lægevidenskabelige uddannelse ved Syddansk Universitet. Målsætningen er, at kompendiet skal give et overblik over faget, hvor yderligere detaljer skal hentes i lærebogen.

  Læs mere
 • KU: Genetik Eksamensopgaver (1986-Ordning)

  KU: Genetik Eksamensopgaver (1986-Ordning)

  Eksamensopgaver fra Københavns Universitet: 1996-2004.

  Læs mere
 • KU: Genetik Eksamensopgaver (2006-Ordning)

  KU: Genetik Eksamensopgaver (2006-Ordning)

  Eksamensopgaver fra Københavns Universitet: 2009-2011.

  Læs mere
 • KU: Genetik Forelæsninger

  KU: Genetik Forelæsninger

  Forelæsninger fra Københavns Universitet, Institut for Medicinsk Biokemi og Genetik.

  Læs mere
 • Manan, S: Genetik Kompendium

  Manan, S: Genetik Kompendium

  Dette kompendium og "basisbog i genetik" er tilstrækkelig til at bestå eksamen. Husk at lave masser af opgaver!

  Læs mere
 • Medical Genetics

  Medical Genetics

  Medical Genetics is the clearest and most concise text on the subject, providing state-of-the-art coverage of clinically relevant molecular genetics. Lynn B. Jorde, PhD; John C. Carey, MD; and Michael J. Bamshad, MD integrate recent developments with clinical practice and emphasize the central principles of genetics and their clinical applications.

  Læs mere