Infektionsmedicinen inkluderer alle de sygdomme, der er forårsaget af virus, bakterier, svampe og parasitter.

I undervisningen indgår bl.a. følgende emner: febrilia, virus- og tropesygdomme, sepsis, HIV/AIDS, infektionsepidemiologi og -patogenese, infektionstransmission (hygiejne og profylakse), infektionsdiagnostik og -terapi, meningitis og encephalitis, enteritis, hepatitis, septiske infektioner, endocarditis, respirationsvejsinfektioner, og tropeinfektioner.

Læs mere

Medicine is the only profession that labours incessantly to destroy the reason for its own existence.

— James Bryce
 • Infektion

  Infektion

  Mikrober, infektionssygdomme og hygiejne. Denne bogs speciale adskiller sig fra andre ved at tage udgangspunkt i mikrober og parasitter. Bogen indledes med et overblik over infektionssygdomme der skyldes bakterier, virus, svampe og parasitter, som har ramt forskellige organsystemer: øre-næse-hals, lunger-luftveje, tarmkanal, slimhinder, hud, centralnervesystem og blod mv.

  Læs mere
 • Klinik Journal: Endokrinologi, Thyroidea

  Klinik Journal: Endokrinologi, Thyroidea

  Den medicinske journal for en struma patient.

  Læs mere
 • Klinik Journal: Medicinsk

  Klinik Journal: Medicinsk

  Medicinsk Journal.

  Læs mere
 • Klinik Journal: Medicinsk (Carranza, C.)

  Klinik Journal: Medicinsk (Carranza, C.)

  Den medicinske journal.

  Læs mere
 • Klinisk mikrobiologi og infektionsmedicin

  Klinisk mikrobiologi og infektionsmedicin

  “Klinisk mikrobiologi og infektionsmedicin” foreligger nu i en 4. udgave. Den er blevet gennemgribende opdateret og revideret, og nye figurer og tabeller er kommet til. Bogen er yderst velillustreret, og der er lagt vægt på en god og pædagogisk fremstilling af stoffet. De vigtigste eksamensrelevante begreber er opført i faktabokse.

  Læs mere
 • Klinisk mikrobiologi og infektionsmedicin

  Klinisk mikrobiologi og infektionsmedicin

  “Klinisk mikrobiologi og infektionsmedicin” er en stærkt revideret og moderniseret udgave af den tidligere mikrobiologiske lærebog “Basal og klinisk mikrobiologi”. Den er tilpasset den nye studieordning, hvor medicinsk mikrobiologi og infektionsmedicin er stærkere integreret. Undervisningen og eksaminationen i fagene reflekterer hermed det daglige samarbejde mellem klinisk mikrobiologi og infektionsmedicin.

  Læs mere
 • Klinisk mikrobiologi, 2. udgave

  Klinisk mikrobiologi, 2. udgave

  Denne lærebog i mikrobiologi tager udgangspunkt i sygeplejerskens ansvarsområde og henvender sig først og fremmest til sygeplejestuderende og kliniske sygeplejersker.

  Læs mere
 • Landsforeningen for bøsser, lesbiske og biseksuelle

  Landsforeningen for bøsser, lesbiske og biseksuelle

  LGBT er en forkortelse for ”Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender” som er den internationale fællesbetegnelse for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. Du kan læse mere om LGBT-begrebet i vores hæfte Den Lille Grønne om LGBT (PDF). Du kan også downloade en Powerpoint-version til undervisningsbrug: Den Lille Grønne om LGBT.

  Læs mere