En jordemoder er i tæt kontakt med den gravide kvinde fra graviditeten bliver konstateret og til efter, at barnet er blevet født. Det betyder, at du på uddannelsen både lærer at håndtere en fødsel, men i høj grad også at undersøge, rådgive og vejlede undervejs i hele forløbet.

Uddannelsen giver adgang til titlen professionsbachelor i jordemoderkundskab. Den engelske betegnelse er Bachelor Degree in Midwifery.

Læs mere

The art of medicine consists in amusing the patient while nature cures the disease.

— Voltaire
 • Akut pædiatri og neonatologi, 3. udgave

  Akut pædiatri og neonatologi, 3. udgave

  3. udgave af “Akut pædiatri og neonatologi” er et opdateret redskab til den kliniske hverdag, hvor et hurtigt opslag skal give et overblik. I denne 3. udgave er der større ændringer i emnerne hjertestop, status epilepticus, perioperativ diabetesbehandling og kongenit hoftedysplasi. Målgruppen er pædiatere, anæstesilæger, skadestuelæger, vagtlæger, praktiserende læger samt sundhedspersoner på pædiatriske afd.

  Læs mere
 • Barington, T: Immunisering i svangerskabet

  Barington, T: Immunisering i svangerskabet

  Forelæsning om Immunisering i svangerskabet.

  Læs mere
 • Den gode fødsel

  Den gode fødsel

  Hvad er en god fødsel? Foretrækker moderne danske kvinder akupunktur og badekar frem for epiduralblokade og lattergas? Har man mere kontrol over sin fødsel, når man føder ved kejsersnit? Er jordemødre tilbageholdende med smertelindring? Og hvad betyder dagene efter fødslen for de nybagte forældres fødselsoplevelse?

  Læs mere
 • Den sundhedsvidenskabelige opgave

  Den sundhedsvidenskabelige opgave

  Her får man en lang række gode og praktiske råd til, hvordan man skriver en velformuleret og velstruktureret opgave, som lever op til de formelle og indholdsmæssige krav på alle videregående sundhedsuddannelser. Bogen henvender sig til studerende inden for en lang række sundhedsfag: medicin, folkesundhedsvidenskab, sygepleje, fysioterapi, ergoterapi og ernæring & sundhed, jordemødre.

  Læs mere
 • Din graviditet og fødsel, FADL

  Din graviditet og fødsel, FADL

  “Din graviditet og fødsel – en komplet guide” tager læseren ved hånden fra positiv graviditetstest, til barnet ligger trygt i armene efter fødslen. Du får opdateret viden om, hvad der kan ske, og hvad der skal ske undervejs i en graviditet og under en fødsel for både dig og dit barn. De mest gængse spørgsmål bliver besvaret, de mentale kolbøtter for de vordende forældre sættes under lup, anbefalingerne gennemgås.

  Læs mere
 • Fødsel og smerte, Munksgaard

  Fødsel og smerte, Munksgaard

  At skabe og at føde et barn er nok en af de mest fantastiske oplevelser, der findes. At føde er en oplevelse, som rummer mange følelser, og det er langt mere end blot en fysisk proces og langt mere end blot smerte. Ikke desto mindre er fødselssmerten en del af fødslen, som mange gravide tænker på - ofte med en vis bekymring.

  Læs mere
 • Fødselshåndbogen

  Fødselshåndbogen

  Fokus er på den gode og normale fødsel, som størstedelen af gravide – heldigvis – oplever. Men undtagelserne bliver også beskrevet, så man kan forberede sig bedst muligt på dem. Forfatterne kommer med tip til partneren om, hvordan denne bedst kan støtte og lindre undervejs. Og her er afsnit om kejsersnit, komplikationer og hvordan man håndterer disse, om mental forberedelse, tvillingefødsel, smertelindring, amning osv.

  Læs mere
 • Gravid.dk

  Gravid.dk

  Her finder du alt om graviditet: Hvordan du bliver gravid, graviditeten uge for uge, fødslen, og hvad du kan forvente dig af livet med baby og børn. Ude til højre finder du vores Graviditetskalender, der holder dig opdateret om din graviditet, hver gang du logger ind. Graviditetskalenderen giver dig også gode forslag til, hvilke artikler der er interessante for dig uge for uge.

  Læs mere
 • Graviditet

  Graviditet

  Måske har du testet positiv og er sikker på at du er gravid, måske har du en formodning om at du er gravid, eller måske vil du gerne være det. Uanset dit udgangspunkt, er det godt at vide noget om, hvad der er i vente. Under emnet Graviditet kan du finde en masse informationer lige fra graviditetsgener til fostrets udvikling. Klik ind på ugekalenderen (Graviditet uge for uge) og læs om den uge du er i netop nu.

  Læs mere
 • Graviditet.dk

  Graviditet.dk

  Er du gravid, eller ønsker du at blive det, så er du kommet til det helt rigtige sted. På Graviditet.dk finder du alt hvad du skal vide før under og efter din graviditet. Rigtig god fornøjelse.

  Læs mere
 • Graviditetsbogen

  Graviditetsbogen

  En grundbog om graviditet og fødsel med svar på alle spørgsmål fra undfangelse til fostrets udvikling, sundhed under graviditeten, fødsel og barsel. Bogen er skrevet af et forfatterpanel af danske forfattere, som alle er eksperter på deres område. Graviditetsbogen er en gennemrevideret udgave af “Aschehougs store graviditetsbog” og udkommer i et nyt, moderne layout med flere nye kapitler.

  Læs mere
 • Human anatomi – thorax og abdomen

  Human anatomi – thorax og abdomen

  Bøgerne i Human anatomi-serien omfatter en gennemgang af anatomien, suppleret med et stort billedmateriale fra Spalteholz-Spanners klassiske anatomiske atlas. Anatomien er desuden belyst med en lang række CT- og MR-scanninger. De mange kliniske bokse kæder anatomien sammen med den daglige klinik, og klassiske huskeregler letter indlæringen. Hvert bind i serien kan læses selvstændigt.

  Læs mere