Pædiatri er udviklet og accepteret som et aldersafgrænset lægeligt speciale, fordi sygdomsmønstret hos børn er forskelligt fra voksnes, og fordi både symptomer, forløb, behandling og prognose er påvirket af, at børns sygdomme rammer en organisme i vækst.
Som i andre lægelige specialer har udviklingen ført til en yderligere specialisering i pædiatri, fx nyfødte børns sygdomme (neonatologi), børneallergologi, socialpædiatri og neuropædiatri. Der findes børneafdelinger på alle danske universitets- og centralsygehuse.

Læs mere

When a lot of remedies are suggested for a disease, that means it cannot be cured.

— Anton Chekhov
 • Familier med kræftramte børn

  Familier med kræftramte børn

  `Familier med kræftramte børn´ er en selvstændig, landsdækkende patientorgani-sation, der formidler personlig kontakt og støtte til familier med kræftramte børn og udbreder kendskabet til de vilkår, som børn og unge med kræft og deres familier lever under. Organisationen blev etableret i 1983 og har i dag over 1.850 familiemedlemmer.

  Læs mere
 • For tidligt fødte børn

  For tidligt fødte børn

  I Danmark fødes årligt ca. 4.000 børn for tidligt. En stor del af disse børn udvikler sig normalt, men der er mange, der slås med usynlige følger og senfølger af for tidlig fødsel.

  Læs mere
 • Forebyggende børneundersøgelser og vaccinationer

  Forebyggende børneundersøgelser og vaccinationer

  I Danmark er det ved lov fastlagt hvilke tilbud, der findes til jeres barn. De forebyggende undersøgelser skal være med til at give børn de bedste betingelser for en sund udvikling.

  Læs mere
 • GeneralPediatrics.com

  GeneralPediatrics.com

  GeneralPediatrics.com is the General Pediatrician's View of the Internet.

  Læs mere
 • Hjerteforeningens Børneklub

  Hjerteforeningens Børneklub

  Hjertebørn er børn, der er født med hjertefejl eller medfødte hjertesygdomme. Denne gruppe hører til de mest almindelige medfødte misdannelser. Omkring 8 ud af 1000 børn (0,8 pct.) fødes med en hjertefejl. Det betyder at der årligt fødes 5- 600 børn med hjertefejl i Danmark. Hjertefejl optræder lige hyppigt verden over.

  Læs mere
 • Hvem bestemmer?

  Hvem bestemmer?

  Hvem bestemmer? er en selvhjælpsbog for forældre til børn, der udviser adfærdsproblemer, især hidsighedsanfald, insisteren på at bestemme selv eller måske en voldsom og aggressiv adfærd. Men hvad taler vi om, når vi taler om børn med adfærdsproblemer? Er der blot tale om en rigtig krudtugle, en meget vred teenager eller et barn, der styrer hele familien? Eller er det simpelthen ”dårlig opførsel”?

  Læs mere
 • Hvorfor skal Lune & Luffe til lægen

  Hvorfor skal Lune & Luffe til lægen

  Her er bogen til småbørnsforældre og lægens venteværelse. Bogen er en sjov og oplysende bog, der fortælles om de to børn Luna og Luffe, og deres oplevelser hos lægen, da de skal til 5-års-undersøgelse. Det giver ingen mening for børnene, at de skal slæbes med til lægen, når de slet ikke er syge …

  Læs mere
 • Høie, S: Pediatri Kompendium

  Høie, S: Pediatri Kompendium

  Dette kompendium er skrevet med utgangspunkt i 1.utgave av læreboken ”Obstetrik og Gynækologi” av Lawrence Impey, oversatt av spesialist i gynekologi og obstetrikk Bjarni Øvlisen på FADL`s forlag, 2003. Hvor boken har vært utilstrekkelig har jeg supplert fra andre lærebøker. I tillegg er flere av kapitlene supplert og omstrukturert i tråd med den kliniske undervisning som vi hadde på 12.semester.

  Læs mere
 • Illustrated Textbook of Paediatrics

  Illustrated Textbook of Paediatrics

  A concise, colourfully illustrated and highly informative textbook of paediatrics. Written primarily for medical students for their course in clinical paediatrics (6-10 weeks in duration in the UK and worldwide), the book has found a wider audience among nurses, trainee paediatricians preparing for the MRCPCH, and general practitioners preparing for the DCH.

  Læs mere
 • Kennedy Centret

  Kennedy Centret

  Klinikken tilbyder genetisk udredning og rådgivning for genetiske sygdomme herunder prænatal diagnostik, samt diagnostik og behandling af medfødte stofskiftesygdomme og andre sjældne sygdomme. Klinikken anvender den nyeste teknologi til alle former for molekylærgenetisk diagnostik, kromosomanalyser og metaboliske analyser.

  Læs mere
 • Klinik Journal: Pædiatrisk

  Klinik Journal: Pædiatrisk

  Den pædiatriske journal.

  Læs mere
 • Kærlighed og overlevelse

  Kærlighed og overlevelse

  Seksuelle overgreb forhindrer børn i at udvikle evnen til at skelne mellem fantasi og virkelighed. Derfor er indsigt i forholdet mellem udviklingen af børns seksualitet og seksuelle traumer nødvendig, hvis vi skal blive bedre til at forstå betydningen af dette. Med udgangspunkt i teoretisk psykoanalyse, psykoanalytisk terapi og tre gennemgående fortællinger viser forfatteren, hvorfor denne indsigt er nødvendig.

  Læs mere