Hovedindholdet i denne undervisning er psykiatrisk interview- og samtaleteknik, og undervisningen vil fokusere på patienters følelsesmæssige reaktioner på sygdom, invaliditet og død.

I denne forbindelse drøftes psykosomatiske problemer og krisereaktioner, og man lægger særlig vægt på de opgaver, der kræver et nært samarbejde mellem psykiatere og somatikere.

Læs mere

The doctor is often more to be feared than the disease.

— French Proverb
 • Companion to Psychiatric Studies

  Companion to Psychiatric Studies

  A new edition of a classic textbook now published for the first time with colour. Covering the entire subject area [both basic sciences and clinical practice] in an easily accessible manner, the book is ideal for psychiatry trainees, especially candidates for postgraduate psychiatry exams, and qualified psychiatrists.

  Læs mere
 • Core Psychiatry, Saunders

  Core Psychiatry, Saunders

  A new edition of a highly successful, award winning textbook for trainee psychiatrists, covering in one volume all the subjects required for the new MRCPsych and similar exams. Written in a highly engaging manner, it will also prove invaluable to qualified psychiatrists who need to keep up-to-date with the latest developments, as well as clinical psychologists, general practitioners, psychiatric nurses and senior medical students.

  Læs mere
 • KU: Psykiatri Eksamensopgaver

  KU: Psykiatri Eksamensopgaver

  1992-1999; Indsendt af Mads Møller Pedersen.

  Læs mere
 • Klinik Journal: Psykiatrisk

  Klinik Journal: Psykiatrisk

  Den psykiatriske journal.

  Læs mere
 • Klinik Journal: Psykiatrisk (Carranza, C.)

  Klinik Journal: Psykiatrisk (Carranza, C.)

  Den psykiatriske journal.

  Læs mere
 • Kofoed, P: Psykiatri Kompendium

  Kofoed, P: Psykiatri Kompendium

  Kompendiet er skrevet ved førstegangslæsning af bogen. Der er både tastefejl og måske også et par forståelsesmæssige fejl, som ikke er rettet. Men forhåbentligt kan kompendiet anvendes som skelet for eget noteapparat.

  Læs mere
 • LookSeeDo: Psyk fagene

  LookSeeDo: Psyk fagene

  Dette link er fra lookseedo.dk; en meget fin hjemmeside for medicinstuderende. Siden er lavet af 3 stud.med.'er fra KU: Michael Moesmann, Peter Tran og Tanja Skrba. manan.dk ønsker dem tillykke med siden.

  Læs mere
 • Nielsen, Y: Børnepsykiatri-noter

  Nielsen, Y: Børnepsykiatri-noter

  Skrevet af stud.med. fra Københavns Universitet.

  Læs mere
 • Når livet gør ondt – om selvskadende adfærd

  Når livet gør ondt – om selvskadende adfærd

  Bag unges selvskadende handlinger gemmer der sig et ønske om at lindre en psykisk smerte. Handlingen kan give en rus, en smerte eller en følelse af lethed. Oplevelsen kan variere fra gang til gang og fra person til person. Men uanset hvordan den opleves, er lindringen kun kortvarig, og når den fortager sig, er alting det samme som før.

  Læs mere
 • Pedersen, M: Pyskiatri Sygehistorier

  Pedersen, M: Pyskiatri Sygehistorier

  7 Sygehistorier. Scannet af Læge Mads Møller Pedersen.

  Læs mere
 • Personlighedspsykiatri

  Personlighedspsykiatri

  Karaktertræk i personligheden spiller en afgørende rolle ikke bare for de traditionelle personlighedsforstyrrelser, men også for psykiske lidelser, mener forfatterne af Personlighedspsykiatri. Denne tilgang er ny, og forfatterne underbygger den med en samlet fremstilling af den nyeste viden og teori om personlighedsudvikling og personlighedsforstyrrelser.

  Læs mere
 • Praktisk gerontopsykiatri

  Praktisk gerontopsykiatri

  Gerontopsykiatri er det speciale inden for psykiatrien, som beskæftiger sig med psykiske lidelser hos ældre. Specialet har udviklet sig betydeligt siden første udgave af denne bog udkom i 1990. Derfor er der reelt tale om en helt ny bog, som på alle områder er ført ajour mhp. at præsentere læseren for den nyeste viden inden for området.

  Læs mere