Undervisningens formål er – sammen med de nævnte parallelfag – at åbne de studerendes øjne for den medicinske forskningproces og for de usikkerheder, der knytter sig til megen medicinsk viden.

Statistiske beregninger spiller en stor rolle i den videnskabelige proces – også når det drejer sig om at omsætte forskningsresultater til praktisk handling.

Læs mere

When a lot of remedies are suggested for a disease, that means it cannot be cured.

— Anton Chekhov
 • Grundlæggende statistik

  Grundlæggende statistik

  Denne lærebog omhandlende grundlæggende statistik er den sidste bog i en serie på tre bøger, der tilsammen dækker pensum i faget statistik på de fleste økonomi studier. Denne lærebog omhandlende grundlæggende statistik er den sidste bog i en serie på tre bøger, der tilsammen dækker pensum i faget statistik på de fleste økonomi studier.

  Læs mere
 • Grundlæggende statistik – for markedsføring og salg

  Grundlæggende statistik – for markedsføring og salg

  Ny lærebog i statistik. Bogen er solidt fagligt funderet og pædagogisk med mange, gennemgående eksempler fra markedsføringsverdenen. De relevante formler præsenteres, men fokus er på praktisk anvendelse af statistik. Formålet med bogen er, at den studerende kan anvende forskellige markedsanalysemetoder og statistiske færdigheder til vurdering af data.

  Læs mere
 • HyperStat Online Textbook

  HyperStat Online Textbook

  by David Lane; Associate Professor of Psychology, Statistics, and Management at Rice University.

  Læs mere
 • Indblik i statistik

  Indblik i statistik

  Indblik i statistik er en allround-lærebog til længere videregående uddannelser. I bogen gennemgås de relevante statistiske fordelinger og tilhørende hypotesetest inden for bl.a. økonomi, sociologi og statskundskab. Bogens praktiske tilgang illustreres af en systematisk gennemgang af alle faser fra stikprøver og dataindsamling til bearbejdning og tolkning af data.

  Læs mere
 • Introduktion til statistik med SPSS

  Introduktion til statistik med SPSS

  Introduktion til statistik med SPSS giver dig et grundigt blik ned i maskinrummet på statistikprogrammet SPSS, og du får samtidig et godt metodisk og teoretisk fundament til at kunne udføre fornuftige kvantitative analyser. Bogen er en praksisorienteret bog, som hverken kræver, at du er it-nørd eller matematik-haj for at komme i gang med at forstå og anvende statistik og SPSS.

  Læs mere
 • Juul, K: Statistik – Beskrivelse og Test

  Juul, K: Statistik – Beskrivelse og Test

  Elev-aktiverende noter som bl.a. behandler test vedr. normalfordelte størrelser på grundlag af deskriptiv statistik.

  Læs mere
 • Juul, K: Statistik, Deskriptiv & Normalfordeling

  Juul, K: Statistik, Deskriptiv & Normalfordeling

  Elev-aktiverende noter som bl.a. behandler test vedr. normalfordelte størrelser på grundlag af deskriptiv statistik.

  Læs mere
 • Medical Statistics at a Glance

  Medical Statistics at a Glance

  Medical Statistics at a Glance is a concise and accessible introduction and revision aid for this complex subject. The self-contained chapters explain the underlying concepts of medical statistics and provide a guide to the most commonly used statistical procedures.

  Læs mere