Lægeuddannelsen i Danmark er en statslig uddannelse i human lægevidenskab, der giver ret til at virke som læge. En person, der er i gang med en sådan uddannelse, kaldes lægestuderende eller medicinstuderende (stud.med.), og en person, der har fuldført uddannelsen, erhverver sig derved graden cand.med.

Studiet til læge varer 6 år (tidligere 6½ år) og kan læses på Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og Aalborg Universitet. Man har ret til SU alle 6 år.

Læs mere

The art of medicine consists in amusing the patient while nature cures the disease.

— Voltaire
 • Bashir, A: Ortopædkirurgisk Journal

  Bashir, A: Ortopædkirurgisk Journal

  Dette links er fra asmabashir.com. Asmabashir.com er en hjemmeside af stud.med. Asma Bashir. Asma har lavet en formidabel hjemmeside med noter til stort set samtlige fag på medicinstudiet, Københavns Universitet.

  Læs mere
 • bibliotek.dk

  bibliotek.dk

  Du kan se hvad der er udgivet i Danmark, og hvad der findes på danske offentlige biblioteker - og du kan bestille det eller se hvilket bibliotek der har materialet hjemme. bibliotek.dk er altså ikke et bibliotek, men det er en database over hvad der findes på danske offentlige biblioteker. Send en bestilling til dit lokale bibliotek (uanset hvilket bibliotek der ejer materialet).

  Læs mere
 • Bjerre, J: De 7 lægeroller

  Bjerre, J: De 7 lægeroller

  Dette link er fra "effimedicin.mono.net". effimedicin.mono.net er en hjemmeside af stud.med. Elif Bayram fra Københavns Universitet. Siden er - helt berettiget - meget populær blandt de medicinstuderende. manan.dk kan varmt anbefale et besøg af siden.

  Læs mere
 • bogpriser.dk

  bogpriser.dk

  Bogpriser.dk er Danmarks første og største prissammenligningsside målrettet bøger. Bogpriser.dks avancerede teknologi samler på få sekunder oplysninger om priser og leveringstider fra en lang række boghandlere på Internettet. Når du søger bøger på bogpriser.dk beregnes din endelige pris inklusiv forsendelsesgebyr. Alle disse beregninger foretages på baggrund af oplysninger fra den enkelte boghandler.

  Læs mere
 • Dagens medicin

  Dagens medicin

  Dagens Medicin er en uafhængig nyhedsavis om sundhedssektoren for sundhedssektoren. Hverken annoncører, politiske partier, fagforbund eller andre interesseorganisationer har medbestemmelse, hvad angår avisens indhold. Dagens Medicins mål er – gennem debatskabende kvalitetsjournalistik – at arbejde for en løbende forbedring af den danske sundhedssektor.

  Læs mere
 • Dialyse, 3. udgave, FADL

  Dialyse, 3. udgave, FADL

  “Dialyse” er en håndbog, der omhandler behandlingen af patienter med nyreinsufficiens og dialysebehov. Bogen indeholder bl.a. kapitler om de forskellige dialyseformer, plasmaferese, dialysebehandling af forgiftninger samt forebyggelse og behandling af komplikationer til kronisk nyreinsufficiens. “Dialyse” er skrevet for yngre læger, men henvender sig i høj grad også til sygeplejersker.

  Læs mere
 • Ebrahim, M: Tolkning af EKG

  Ebrahim, M: Tolkning af EKG

  Da jeg læste kardiologi på 8 semester, erfarede jeg at mange studerende ikke havde en systematisk tilgang til EKG-analyse og eftersom undervisningen i EKG på 8 semester var sparsom valgte jeg efter anbefaling af nogle studerende som jeg underviste at udarbejde et eksamensfokuseret kompendie til tolkning af EKG.

  Læs mere
 • FADL: Behovsopgave 1

  FADL: Behovsopgave 1

  Dette link er fra "effimedicin.mono.net". effimedicin.mono.net er en hjemmeside af stud.med. Elif Bayram fra Københavns Universitet. Siden er - helt berettiget - meget populær blandt de medicinstuderende. manan.dk kan varmt anbefale et besøg af siden.

  Læs mere